⚡ Využijte dodatečné slevy na vybrané značky a ušetřete ⚡

Ondřej testuje: stan Sawaj 3

ondrej

Ondřej

Po poslední výpravě přes Sibiř a Střední Asii v roce 2019 kdy jsem byl téměř 4 měsíce sám ve stanu Sawaj Camel jsem se letos rozhodl pro změnu. Chtěl jsem něco ultralehkého a skladného, protože na motorce se u zavazadel počítá každý gram a každý centimetr.

S kvalitou stanu a funkčností jsem byl naprosto spokojený a neměnil bych, jediný rozdíl proč jsem chtěl jiný stan byl ten, že letos jedeme na cestu ve dvou - opět na motorce. A tak potřebujeme minimálně stan pro 3, jelikož je potřeba při spání dát dovnitř do stanu i obě přilby a celkem objemné motorkářské oblečení. Proto padla jasná volba na stan SAWAJ 3. Tento stan je defacto ze stejného materiálu jako Sawaj Camej, jen s tím rozdílem, že je vnitřek prostornější a díky tomu i vhodnější pro cestování ve dvou, ale zároveň je stan ve složeném stanu v obalu velmi malý a lehký a nezabírá tolik místa.

OM-blog-SAWAJ3-2 (1)

Na stanu nejvíc oceňuji dva vchody z delší strany stanu - do boku - díky nimž je lezení a vylézání opravdu mnohem pohodlnější. V současné době s přítelkyní projíždíme celé Chorvatsko a se stanem kempujeme kde se dá. Díky tomu jsme měli možnost vyzkoušet stan i v horších povětrnostních podmínkách a to i při celkem velkém větru u moře, kdy stan při správném ukotvení neměl s větrem problémy.

OM-blog-SAWAJ3-2

Navíc v kombinaci stanu SAWAJ 3, spacáku DINIS a karimatky FLAKE 3,5 je spaní opravdu velice komfortní a je ideální volbou na cesty, kdy člověk nejen potřebuje ušetřit co nejvíce místa na motorce nebo na kole, ale zároveň se potřebuje dobře a kvalitně vyspat, aby měl dost sil do dalšího dne.

TestovalOndřej

husky-SAWAJ3
Husky Stan Ultralight Sawaj 3 zelená